A legújabb Nikon fejlesztések gyönyörködtetnek, hiszen az új Nikon digitális tükörreflexes fényképezőgépek minden igényt kielégítenek. Egyetlen egy probléma maradt: az áruk. Sokan nem engedhetik meg maguknak egy új váz beszerzését, mert nincs rá pénzük, vagy inkább az objektívparkjuk fejlesztésére fektetnek nagyobb hangsúlyt. Ilyenkor marad a használt piac. De hova is forduljunk? Mire ügyeljünk?

A legnépszerűbb az index fóruma, ahol akár egy nap alatt gazdát cserélhet egy fényképezőgép, de ezen kívül számtalan apróhirdetési oldal, és üzlet foglalkozik használt fényképezőgépek forgalmazásával.

Rossz tapasztalatok mindig vannak, de nagy általánosságban elmondható, hogy kellő körültekintéssel igen jó használt felszereléseket lehet beszerezni az új árak feléért. Hogy mire kell figyelni? – Azt a blogomban elolvashatják, illetve ha van hozzászólni valójuk, tapasztalatuk azt is szívesen várja az olvasó közönség.

Blogomban a fenti kérdésre próbálok válaszolni, illetve arra kérem a többi, tapasztalt fotóstárunkat, hogy ők is mondják el a véleményüket. A weben több Nikon adok veszek fórum létezik, és mindegyiknek megvan az előnye-hátránya.