Könnyen elérhető a Belváros, de mégis rossz állapotúak, lehanyagoltak az lakóépületek. Tele van a környék turistákat, és fiatalokat odavonzzó szórakozóhellyekkel, de mégis rossz a közbiztonság.

Mint ahogyan Józsefvárosban, a Népszínház utcában is nyitott szemmel kell járni. Még mielőtt megmosolyognának – ne csak a zsebükre figyeljenek, hanem tekintsék meg a gyönyörű épületeket. Vonatkoztassanak el a szükre, koszos, omladozó falaktól, és lássák meg a szépet. Valahol Józsefváros is ilyen: meg kell látni benne az értékeit.

A Népszínház utcáról szóló blogbejegyzésemhez fotókat is csatoltam, amelyeket a jövőben bővíteni is fogok. Úgy gondolom, hogy a képek segítségével könnyebb elképzelni azt, amiről írok. A bejegyzéshez hozzá is lehet szólni, meg lehet osztani az olvasóközönséggel akár saját élményeket, tapasztalatokat is, illetve akinek van saját készítésű fényképe azt is megoszthatja velünk.

A célom az, hogy leromboljak néhány sztereotípiát, mert az ellentmondásosság nemcsak azt jelenti, hogy csupa rossz dolgok történnek a nyolcadik kerületben, és a népszínház utcában.

Népszínház utca hűen tükrözi Józsefváros ellentmondásait. Kiváló a tömegközlekedése, de odavonz rengeteg nemkívánatos embert.