Az Antenna Hung√°ria √°ltal √ľzlemeltetettt f√∂ldi digit√°lis mŇĪsorsz√≥r√≥ platformon 2010. m√°jus√°t√≥l a j√≥l ismert MinDig TV mellett, melyen 7 ingyenesen foghat√≥ digit√°lis csatorna n√©zhetŇĎ szoba- vagy tetŇĎantenn√°s v√©tellel,¬†egy elŇĎfizetŇĎi k√°rtya seg√≠ts√©g√©vel¬†√ļj fizetŇĎs tartalmak jelentek meg MinDig TV Extra m√°rkan√©ven.

Szolg√°ltat√°sunkat azoknak aj√°nljuk, akik:

 • Szeretik a minŇĎs√©gi mŇĪsortartalmat k√≠n√°l√≥ magas sz√≠nvonal√ļ csatornav√°laszt√©kot

 • √Čs mindehhez igen jut√°nyos √°ron szeretn√©nek hozz√°jutni.

A szolg√°ltat√°s elŇĎnyei:

 • MegfelelŇĎ v√©teli k√∂r√ľlm√©nyek eset√©n kifog√°stalan zajmentes k√©p- √©s hangminŇĎs√©g,

 • a 17 legn√©zettebb t√©v√©csatorna nagyon kedvezŇĎ √°ron,

 • egyszerŇĪ telep√≠t√©s,

 • egyszerŇĪ tetŇĎantenn√°val egy jel√°talak√≠t√≥ berendez√©seel (dek√≥der vagy CA modul) √©s egy k√≥dolt k√°rtya seg√≠ts√©g√©vel foghat√≥.

A k√≥dolt ad√°sok egy k√°rtya aktiv√°l√°s√°val ind√≠that√≥k, a k√°rtya aktiv√°l√°sa¬†n√©lk√ľl 7 napig el√©rhetŇĎek (a 7 nap a Szolg√°ltat√≥ rendszer√©ben t√∂rt√©nŇĎ aktiv√°l√°shoz sz√ľks√©ges idŇĎtartam). A k√°rtya a dek√≥derbe t√∂rt√©nŇĎ behelyez√©st k√∂vetŇĎen azonnal megkezdi a visszasz√°ml√°l√°st.

MielŇĎtt a k√°rty√°t behelyezn√©, gyŇĎzŇĎdj√∂n meg arr√≥l, hogy a szabadon foghat√≥ mŇĪsorok el√©rhetŇĎek-e. Amennyiben a szabadon foghat√≥ mŇĪsorok v√©tel√©vel gondjai akadnak, k√©rj√ľk h√≠vja a MinDigTV ingyenesen h√≠vhat√≥ √ľgyf√©lszolg√°lat√°t (0680/90 99 00).

Amennyiben m√°r tudta n√©zni a k√≥dolt mŇĪsorokat, de az eml√≠tett 7 nap eltelt√©vel esetlegesen m√©gse f√©rne hozz√° a szolg√°ltat√°shoz, k√©rj√ľk h√≠vja √ľgyf√©lszolg√°latunkat (1211).

A h√°l√≥zat lakoss√°gi lefedetts√©ge jelenleg¬†95%-os. A Szolg√°ltat√°s abban az esetben √©rhetŇĎ el, amennyiben a digit√°lis f√∂ldfelsz√≠ni telev√≠zi√≥ mŇĪsorsz√≥r√≥ h√°l√≥zaton kisug√°rzott jel v√©teli felt√©telei adottak.

A v√©teli felt√©telekrŇĎl az ElŇĎfizetŇĎinknek kell meggyŇĎzŇĎdnie a Szolg√°ltat√°s ig√©nybev√©tel√©nek helysz√≠n√©n.

Honlapunkon ellenŇĎrizheti, hogy az √Ėn lak√≥hely√©n van-e lehetŇĎs√©g a Szolg√°ltat√°s ig√©nybev√©tel√©re!

A Szolg√°ltat√°s el√©r√©s√©hez az al√°bbiakra van sz√ľks√©g:

 • megfelelŇĎ antenn√°ra √©s az ahhoz kapcsol√≥d√≥ eszk√∂z√∂kre (k√°belek, erŇĎs√≠tŇĎk, stb.)

 • egy DVB-T MPEG4 dek√≥derre (azaz jel√°talak√≠t√≥ k√©sz√ľl√©kre) vagy egy olyan telev√≠zi√≥ra, amelybe m√°r be√©p√≠tett√©k az MPEG4 dek√≥dert

 • egy Conax CAS7-es k√°rtya leolvas√≥ra (amennyiben a dek√≥der vagy a be√©p√≠tett dek√≥derrel rendelkezŇĎ telev√≠zi√≥ nem k√©pes a Conax CAS7-es k√≥dolt k√°rtya fogad√°s√°ra)

 • egy “MinDigTV Extra” k√°rty√°ra (k√≥dolt k√°rtya).

 • A k√≥dolt ad√°sok v√©tel√©re kiz√°r√≥lag a Conax CAS7-es k√°rtya leolvas√≥val ell√°tott k√©sz√ľl√©kek alkalmasak. A k√©sz√ľl√©kek a kiskereskedelemben sz√°mos helyen megv√°s√°rolhat√≥ak. A Mindig TV Extra v√©tel√©re √©s k√°rtyabefogad√°sra alkalmas k√©sz√ľl√©kek megtal√°lhat√≥k weboldalunk eszk√∂z√∂k men√ľpontj√°ban.

Digi√°lis Tv

Technol√≥gia √©s tudnival√≥k a digit√°lis f√∂ldfelsz√≠ni mŇĪsorsz√≥r√°sr√≥l

A telev√≠zi√≥z√°s vil√°g√°ban egyre nagyobb teret nyer a digit√°lis mŇĪsorsz√≥r√°s, amely k√©pes gy√∂keresen megv√°ltoztatni a telev√≠zi√≥z√°s szok√°s√°t. E rendszer ki√©p√≠t√©s√©re j√∂tt l√©tre 1993-ban a DVB n√©ven ismertt√© v√°lt p√°neur√≥pai platform. A szervezet feladata, hogy koordin√°lja a szabv√°nyos digit√°lis telev√≠zi√≥s sug√°rz√°s √∂sszehangolt bevezet√©s√©t a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ orsz√°gokban.

A DVB aj√°nl√°sai alapj√°n az al√°bbi szabv√°nyok ker√ľltek kidolgoz√°sra

 • DVB-T: digit√°lis f√∂ldfelsz√≠ni mŇĪsorsz√≥r√°s a VHF-UHF s√°vban

 • DVB-H: digit√°lis mŇĪsorsz√≥r√°s mobilk√©sz√ľl√©kekre

 • DVB-S: digit√°lis mŇĪsorsz√≥r√°s mŇĪholdon kereszt√ľl

 • DVB-C: digit√°lis mŇĪsoreloszt√°s k√°belh√°l√≥zatokon

A DVB-T, a f√∂ldfelsz√≠ni digit√°lis sug√°rz√°s, megold√°sainak k√∂sz√∂nhetŇĎen nagyobb mŇĪsorv√°laszt√©kot, kiv√°l√≥ minŇĎs√©get √©s megb√≠zhat√≥ v√©telt biztos√≠t a n√©zŇĎk sz√°m√°ra. A DVB-T emellett egy olyan “j√∂vŇĎbiztos” rendszert is jelent, amely √ļj piaci √©s √ľzleti lehetŇĎs√©geket k√©pes teremteni. √Āltal√°nos bevezet√©se frekvenci√°k felszabad√≠t√°s√°t teszi lehetŇĎv√© √ļj szolg√°ltat√°sok sz√°m√°ra.

A MinDig TV Extra v√©telhez sz√ľks√©ges legfontosabb felt√©telek

A MinDig TV Extra¬†k√≥dolt mŇĪsorterjeszt√©si szolg√°ltat√°s ElŇĎfizetŇĎink sz√°m√°ra szolg√°ltat√°si d√≠j ellen√©ben – a digit√°lis f√∂ldfelsz√≠ni telev√≠zi√≥ mŇĪsorsz√≥r√≥ h√°l√≥zaton – vehetŇĎ ig√©nybe. A Szolg√°ltat√°s abban az esetben √©rhetŇĎ el, amennyiben a digit√°lis f√∂ldfelsz√≠ni telev√≠zi√≥ mŇĪsorsz√≥r√≥ h√°l√≥zaton kisug√°rzott jel v√©teli felt√©telei adottak.

Ez h√©tk√∂znapi nyelven annyit jelent, hogy amennyiben az √Ėn lak√≥hely√©n megfelelŇĎ erŇĎss√©gŇĪ digit√°lis f√∂ldfelsz√≠ni jel m√©rjhetŇĎ, akkor egy tetŇĎ- vagy szobaantea seg√≠ts√©s√©vel, egy megfelelŇĎ dek√≥der vagy CA modul alkalmaz√°s√°val, valamint egy a k√≥dolt ad√°sok v√©tel√©hez sz√ľks√©ges Conax k√°rty√°val az ad√°s m√°ris foghat√≥.

A v√©teli felt√©telekrŇĎl az ElŇĎfizetŇĎinknek kell meggyŇĎzŇĎdnie a Szolg√°ltat√°s ig√©nybev√©tel√©nek helysz√≠n√©n.
Erre a linkre¬†kattintva ellenŇĎrizheti, hogy az √Ėn lak√≥hely√©n van e lehetŇĎs√©g a Szolg√°ltat√°s ig√©nybev√©tel√©re.

A Szolg√°ltat√°s el√©r√©s√©hez az al√°bbiakra van sz√ľks√©g

 • megfelelŇĎ antenn√°ra √©s az ahhoz kapcsol√≥d√≥ eszk√∂z√∂kre (k√°belek, erŇĎs√≠tŇĎk, stb.)

 • egy DVB-T MPEG4 dek√≥derre (azaz jel√°talak√≠t√≥ k√©sz√ľl√©kre) vagy egy olyan telev√≠zi√≥ra, amelybe m√°r be√©p√≠tett√©k az MPEG4 dek√≥dert

 • egy Conax CAS7-es k√°rtya leolvas√≥ra (amennyiben a dek√≥der vagy a be√©p√≠tett dek√≥derrel rendelkezŇĎ telev√≠zi√≥ nem k√©pes a Conax CAS7-es k√≥dolt k√°rtya fogad√°s√°ra)

 • egy “MinDigTV Extra” k√°rty√°ra (k√≥dolt k√°rtya).

A k√≥dolt ad√°sok v√©tel√©re kiz√°r√≥lag a Conax CAS7-es k√°rtya leolvas√≥val ell√°tott k√©sz√ľl√©kek alkalmasak. A k√©sz√ľl√©kek a kiskereskedelemben sz√°mos helyen megv√°s√°rolhat√≥ak. A k√©sz√ľl√©keket megtal√°lja honlapunk¬†Term√©kek¬†men√ľpontj√°ban.

A MinDig TV szolg√°ltat√°s √°ltal havid√≠j n√©lk√ľl biztos√≠tott legn√©pszerŇĪbb k√∂zszolg√°lati √©s kereskedelmi csatorn√°i – M1, M2, Rtl Klub, TV2, Duna, Duna Auton√≥mia, Euronews – mellett a szolg√°ltat√°sunk ig√©nybe v√©tel√©vel az al√°bbi csatorn√°kat k√≠n√°ljuk: ATV, H√≠r tv, National Geographic, Film+, Cool, Sport Klub, Disney, Private Spice, FEM3, AXN, HBO. Az HBO (SD) csatorna k√ľl√∂n elŇĎfizet√©si d√≠j ellen√©ben vehetŇĎ ig√©nybe.

Eszközök

A MinDig TV szolg√°ltat√°shoz kapcsol√≥d√≥ matricarendszerrŇĎl

Az Antenna Digit√°lis Telev√≠zi√≥ MŇĪsorterjesztŇĎ Kft. jogosults√°ga keret√©ben √ľzemelŇĎ digit√°lis f√∂ldfelsz√≠ni mŇĪsorsz√≥r√≥ platform 2008. december 1-j√©n elind√≠totta szolg√°ltat√°s√°t. Annak √©rdek√©ben, hogy a fogyaszt√≥k a v√°s√°rl√°s hely√©n azonnal √©s egy√©rtelmŇĪen a digit√°lis mŇĪsorsz√≥r√°s v√©tel√©re alkalmas eszk√∂zre (set-top-box, IDTV) vagy annak csomagol√°s√°ra r√°tekintve meggyŇĎzŇĎdhessenek arr√≥l, hogy a berendez√©s alkalmas a DVB-T rendszerŇĪ mŇĪsorterjeszt√©si szolg√°ltat√°s v√©tel√©re, t√°rsas√°gunk minden √©rintett piaci szereplŇĎ r√©sz√©re el√©rhetŇĎ matrica rendszert alak√≠tott ki.¬† A MinDig TV szolg√°ltat√°s log√≥j√°val ell√°tott matrica igazolja, hogy a term√©k gy√°rt√≥ja/forgalmaz√≥ja szerzŇĎd√©st k√∂t√∂tt a DVB-T h√°l√≥zat √ľzemeltetŇĎj√©vel √©s v√°llalta a szolg√°ltat√°s v√©tel√©re val√≥ alkalmass√°g biztos√≠t√°s√°t a gy√°rtott/forgalmazott k√©sz√ľl√©kek tekintet√©ben.

A matric√°kat az Antenna Digit√°lis Telev√≠zi√≥ MŇĪsorterjesztŇĎ Kft. szerzŇĎd√©ses partnerei haszn√°lhatj√°k term√©keiken.

Ezen az oldalon azok a berendezések találhatók meg, melyek a kódolt adás (MinDig TV Extra 10 kódolt csatornája) vételére alaklamas Conax kártya befogadására alkalmasak.

Ezek az eszk√∂z√∂k a MinDig TV Extra k√≠n√°lat√°ban nem szerepelnek, orsz√°gosan t√∂bb partner√ľnkn√©l v√°s√°rolhat√≥k meg.

Amennyiben √Ėn m√°r rendelkezik egy Conax k√°rtya fogad√°s√°ra alkalmas eszk√∂zzel, akkor weboldalunkon szolg√°ltat√°st v√°laszthat hozz√°.

 Az eszközökkel és a matricával kapcsolatosan további információ található a MinDig TV honlapján.

http://mindigtvextra.hu/