Hogy megismerhesd az alkalmi ruhák sokszínűségét, nézz be alkalmi ruha online webáruházunkba.

Ha már van fogalmad arról, hol vásárolsz alkalmi ruhát, most megmutatjuk, hogyan tedd ezt alkatodnak megfelelően. Ha pl. szereted a dekoltázsod, de utálod a csípődet, akkor a mély dekoltázs neked megfelelő választás, azonban ha súlyod a derekad alá esik, akkor próbálj meg olyan alkalmi ruhát találni, amelynek a felső részén van díszítés, vagy minta.

Akár milyen az alkatod méretezése, azt szeretnénk, ha mindenképpen jól éreznéd magad az alkalmi ruhában. Néhány tipp:

  1. Használd az alkalmi ruhánál a színeket okosan! Általánosságban elmondható, hogy a sötét színek karcsúsítanak, ez nem jelenti azt, hogy egyfolytában feketét kell hordanod. Ha súlyfelesleged a csípődre esik, akkor válassz, olyan alkalmi ruhát, amivel eltereled a figyelmet, pl.. mély kivágású felsőt, vagy díszes, esetleg mintás felsőt.
  2. Találd meg azokat a testrészidet az alkalmi ruhánál, amelyeket a középpontba állíthatsz. Légy reális önmagadhoz, azonban ne legyél túl szigorú sem, tehát ne mondd azt, hogy gyűlölöd mindenedet. Mondd azt inkább, hogy igen, nem szeretném, ha a csípőmet mindenki látná, de a karjaimat kedvelem. Ha ez a típus vagy, akkor vegyél fel egy ujjatlan alkalmi ruhát, vagy egy A- vonalú ruhát.
  3. Vedd számításba az alkalmi ruha anyagát! Némelyik alkalmi ruhának súlyosabb az anyaga, és némelyik lenge. Egy jól szabott, nehezebb anyagú nagyobb tartást biztosít, és jobban takar, mint egy lenge anyagú, könnyű, szinte áttetsző anyagból készült alkalmi ruha, amely sokkal többet mutat meg.
  4. Egy biztos, amikor alkalmi ruhát próbálsz, legyél összeszedett. Hord úgy a hajad a próbafülkében is, ahogy az alkalmi eseményen hordanád, nem azt mondom, hogy a rendezvény előtt menj el fodrászhoz, azonban egy csattal pl.: kontyba tűzheted a hajad. Vegyél fel a próbafülkében hasonló magasságú cipőt is, tűsarkút, amilyet hordanál, mert úgy tudod a magasságodhoz mérten igazítani az alkalmi ruhát.