Fontos szempontok lehetnek az emeletes ágy megválasztásakor a strapabírás és tartósság, a garanciaidő, a felszereltség, és a felületkezelés.

Az emeletes ágy teherbírása és időtállósága nagymértékben függ az alapanyagától. A borovi fenyő előnyös tulajdonságai miatt ideális faanyaga az emeletes ágynak. Hihetetlen strapabírás és hosszú élettartam jellemzi a borovi fenyő emeletes ágyakat.

Csak akkor tartós igazán egy emeletes ágy, ha a gyártó hosszabb távra is jótállást mer adni rá. A minőségi garancia emeletes ágy esetén legalább 5 év. Egy megfelelő minőségű emeletes ágynál az 1  éves jótállás nem vehető komolyan.

Azt is figyelembe kell venni, mi képezi részét az emeletes ágy alapfelszereltségének. Minimum elvárás, hogy a bordasor, a csavarok és tiplik legyenek benne az alapárban.

Az is alapkövetelmény, hogy a lakkozásért ne kérjen felárat a szaküzlet. Illetve a lakkozás ne tartalmazzon egészségre ártalmas oldószereket. A normális helyeken már csak vizes bázisú lakkozással kínálnak emeletes ágyakat.

Mi nem csak beszélünk az óriási strapabírásról, hanem inkább leteszteltük emeletes ágyunkat. Az erről készült videót megtekintheti honlapunkon.