Azt azonban tudnia kell, sokféle memória ágybetét létezik, és megjelentek a piacon a nem megfelelő, silány minőségűek is. Szeretnék iránytűt adni, mellyel kiváló minőségű memory matracot választhat.

A memory matrac magasságának pénzügyi és praktikussági nézőpontból is nagy szerepe van. Az ágykeretekhez merev bordasort vagy rugalmas ágyrácsot alkalmaznak. Erre kerül rá a matrac. A merev bordasor kedvező áru, nagyon masszív és tartós, míg a rugalmas ágyrács nem annyira időtálló és jóval drágább.

Ha minimum 17 cm magas memory matracot vásárol, nem lesz szüksége rugalmas ágyrácsra, mely a nagyobb kényelmet teszi lehetővé, ugyanis a matrac magassága folytán képes lesz arra, hogy úgy támassza alá a testet, hogy a merev ágyrács nem nyomja az oldalát. Evidens, hogy egy 14 cm-es matraccal ez nem valósítható meg.

A súlyhatár a memory matracnál szintén lényeges tényező, erre rá kell kérdezni a vásárláskor. Ha nagyobb testtömeggel rendelkezik, mint amit az ágybetét súlyhatára megenged, a garanciát már nem tudja érvényesíteni a gyártónál. 110-120 kg-os súlyhatár szükséges egy memory matracnál, ha felnőtt használja. A 90-100 kg-ig használható matracok gyorsabban elhasználódnak, kigödrösödnek.

Ha memory matrac vásárlásra határozta el magát, először is gratulálok a döntéséhez!