A digitális tükörreflexes gépek piacán jelentős részt képviselnek a használt fényképezőgépek. Az internetet böngészve egy sor olyan weboldallal, bloggal találkozhatunk, amely bemutatja a legújabb masinákat, viszont a használt piaccal minha nem is törődne senki.

A használt fényképezőgépek piaca igen széles, és nehéz kiigazodni rajta, akár azt is lehet mondani, hogy éppolyan széles itt a  kínálat, mint az új fényképezőgépek piacán, hiszen a belépő szintű fényképezőgépektől a professzionális vázakig mindenféle gépet meg lehet találni.

Olyan Nikon fényképezőgépeket mutatok be, amelyek már nincsenek kereskedelmi forgalomban, vagy éppen kifutó modellek, és azt próbálom bemutatni, hogy ezek a koros, vagy kevésbé koros masinák mit tudnak a mai társaik mellett.

Sokat félnek használt Nikon fényképezőgépek vásárlásától pedig a túlkínálat, és a gépparkok folyamatos frissítése miatt rengeteg kiváló állapotú gép kerül a piacra. Mint írtam, mindenki a saját tudása és szükséglete szerint választhat, és persze jóval az új gépek piaci ára alatt.

Jómagam nem szoktam használt gépeket forglamazni, éppúgy eladok, vagy veszek egy egy darabot, mint más fotósok – inkább csak a tapasztalataimat szeretném megosztani, de pesze a megjegyzésekben, komentárokban várom más fotósok véleményét is. Egy dolog azonban biztos: a használt fényképezőgépek piacán minden felszerelés annyit ér, amelynnyit a vásárló hajlandó érte kifizetni.