A japán gyártó a Nikon D1-et megalkotva elkészítette az első professzionális digitális tükörreflexes fényképezőgépét. Ez a váz minden hibájával együtt letette a névjegyét a legjobb fényképezőgépek között, de mindenképpen vártuk az utódját.

A Nikon D2-es széria megjelenésével a gyártó lehetővé tette a digitális tükörreflexes fényképezőgéppel való kompromisszum mentes fotózást. A Nikon D2-es magában hordozta az előd minden pozitívumát, emellett rendkívül sok újítást is magában hordozott. Legyen szó az élesség állításról, a képminőségről, a színekről vagy éppen a sebességről – a Nikon D2-ről elmondható, hogy egy ízig-vérig professzionális fényképezőgép.

A D2-es széria közül talán a Nikon D2x hozta meg a leginkább a várt áttörést, hiszen a nagy felbontású CMOS érzékelőjének köszönhetően egyedülálló képminőséget tudott produkálni.

Használt Nikon D2x beszerzését azon profi, vagy haladó fotósoknak ajánlom, akik költségtudatosan választják ki a felszerelésüket. Megfelelő körültekintéssel a használt piacon még mindig találhatunk olyan Nikon D2x modelleket, amelyek a mai kor fotós kihívásainak is meg tudnak felelni.