A gyermekfotózás talán az egyik leghálásabb munka, amelyet egy fotós végezhet. A gyermekek a legtöbb esetben kiváló modellnek bizonyulnak, és egy tapasztalt fotós tudja, hogy csak hagynia kell játszani a gyermeket, hogy jó fotókat tudjon készíteni.

A gyermekfotózásnak azért vannak nehézségei is. Egyrészt vannak olyan gyerkőcök, akik annyira nem rajonganak azért hogy fotózzák őket, illetve nagyon nehéz a gyermekek figyelmét, érdeklődését sokáig fenntartani. A gyermekfotózás még egy nehézsége, hogy a legtöbb gyerek nem ül egy helyben, és várja, hogy fotózzák, hanem szinte futni kell utánuk. Azt azért érdemes leszögezni, hogy a gyermekfotózáshoz nem árt, ha a fotósnak van némi tapasztalata a gyerkőcökkel.

Esküvői fotósként azt vallom, hogy a beállított fotók nem igazán érdekesek, és ez így van a kicsik fotózásánál is. Mint írtam jó kép akkor születik, ha a gyermek játszik, és ha ügyesek vagyunk, a kamera sem fogja őt zavarni. A spontán elkészült képeknek itt is nagy varázsa van, mert ezek mutatják meg az apróságok igazi személyiségjegyeit, amelyekkel le lehet venni a szülőket, nagyszülőket a lábukról.