Sajnos egyre többen vagyunk érintettek abban, hogy nem fogyaszthatunk el bármilyen ételt, mert valamilyen összetevővel szemben érzékenyek, allergiásak vagyunk. Az egyik legszigorúbb diétával a lisztérzékenység jár, hiszen ebben az esetben már egészen kismennyiségű glutén bevitele is emésztési problémákat okozhat, hosszabb távon pedig egyéb komoly, akár végzetes következményekkel is járhat a glutén bevitel.

Gluténmentes ételt készíteni nem könnyű, habár ma már egészen sok helyen kapható gluténmentes alapanyag. A lisztérzékenynek készített speciális ételnél ugyanis nem csak az alapanyagokra kell ügyelni, de az elkészítés során is figyelni kell arra, hogy ne szennyezzük be az ételt.

Éppen ezért, aki lisztérzékeny, az gyakran tart otthon saját edényeket, kést, amikkel más ételt nem is készít, hogy biztos lehessen abban, hogy probléma mentes lesz az étkezése. Aki azonban próbált már gluténmentes sütit sütni, vagy csak egy egyszerű cipót készíteni az tudja, hogy a sikerélményt nem könnyű a gluténmentes alapanyagokból elérni.

Különösen nehéz helyzetben vannak azok a lisztérzékenyek, akik nap, mint nap dolgozni járnak és nincs idejük, energiájuk minden napra ebédet készíteni maguknak. Ők gyakran csak egy-egy speciális szendviccsel vagy némi gyümölccsel, zöldséggel próbálják csillapítani éhségüket, mert a legtöbb étterem kínálatában nincs gluténmentes étel.

Budapesten és környékén DrSÉF segítségével ma már minden lisztérzékeny változatos, minőségi gluténmentes ételhet jutnak, hiszen az ételszállító cég csak és kizárólag speciális étel házhoz szállításával foglalkozik, ráadásul az ételeik megfizethetőek és teljes mértékben igyekeznek a magyar konyha íz világát visszaadni.