Léteznek olyan személyek, akik egyszerűen megmagyarázhatatlanul ellenállhatatlanabb kisugárzással rendelkeznek, mint a többi ember. A modern tudománynak azonban erre a kérdésre is van válasza, ami nem más, mint a feromonok természetes vágykeltő hatása.

A feromon szó görög eredetű és „az izgalom hordozóját” jelenti. A feromonok a kommunikáció legelső formái és egyben viselkedésünk meghatározói. Olyan kémiai vegyületek, melyek megtalálhatók rovarokban, állatokban, és az emberekben is.

Szerte az élővilágban fontos szerepük van. A feromonok olyan szaganyagok, amelyek hihetetlenül kis koncentrációban is erősen befolyásolják az állatok viselkedését. A feromonok az állatvilágban segítik az állatokat a területük megjelölésében, a társak felismerésében és a nemi érdeklődés, vonzódás kifejezésében.

Bizonyított, hogy az emberek is termelnek feromont és fontos szerepet játszanak a párválasztás, nemi viselkedés, szexuális vonzódás területén. Az emberi feromont kamaszkorunktól izzadságmirigyeink termelik. Különös intenzitással párolognak ki hónaljunkból és intim területeinkről. Eddig több mint 50-féle, szexuálisan izgató emberi feromont fedeztek fel. Közöttük található többek között a kopuline, mely a vagina váladékában észlelhető, és felébreszti a férfiak nemi vágyát. Az androstenon pozítivan befolyásolják a nők szexuális készségét.

A feromonok szaglási érzékelése nem tudatosul, mint például a parfümöké, de kémiai jelként mégis eljut az agyba, fontos üzeneteket közvetítve. A feromonok olyan szexuális csalogató anyagok, melyek kis koncentrációban is erősen befolyásolják, irányítják nemi viselkedésünket és tesznek vonzóvá mások számára.

Ha mi is rendelkezünk természetes, saját feromonokkal, akkor miért van szükségünk feromon parfümre?

Erre a válasz nagyon egyszerű: a kulturális szokásaink miatt. A feromonokat az ember a bőrfelszínen keresztül jutatja a levegőbe. Azonban a rendszeres zuhanyozás, kozmetikai termékek, illatszerek, dezodorok, elnyomják testünk valódi illatát, kémiáját. Továbbá bebizonyították, hogy a természetes feromon tartalom az idő múlásával, kulturális szokásaink miatt csökken. Így, hogy ezt pótoljuk, alapos laboratóriumi kutatásoknak köszönhetően létrehoztak feromon parfümöket.

A feromon parfümökben azon lényeges hormon és hatóanyagok találhatók, melyet a szexuálisan izgató emberi feromonokból hoztak létre. Ezeket a feromonokat pontosan azonosították, elszigetelték és leválasztották a leglényegesebb, leghatásosabb alkotóelemeikké.
Ma már Magyarországon is elterjedt és közkedvelt a Feromon parfümök használata.
Ezek után a címben feltett kérdésre a válasz egyértelmű: Lényegében igen, bárkit megkaphatsz a feromon parfüm használatával. Persze arra nem kell számítani, hogy azonnal a nyakunkba ugrik valaki, de nagyban elősegíti a közeledést, szexuális érdeklődést és vágyat.