Ha valamilyen képzésre szeretnénk beiratkozni, akkor a választás szempontja között szerepel az a tényező, hogy utánajárunk annak árának is. Nincs ez másként a reiki tanfolyam esetében is, ahol a különböző iskolák más-más áron kínálják képzéseiket. Mielőtt azonban kitöltenénk a legolcsóbb reiki tanfolyam jelentkezési űrlapját, érdemes megismerkedni a kurzusok tematikájával és követelmény rendszerével is, mert ebben is nagy eltérések lehetnek.

Honnan tudhatjuk, hogy jó helyen járunk?

  • A reiki tanfolyam hossza két nap. Sajnos sok helyen kínálnak 4-6 órás gyorstalpaló kurzusokat, ami korántsem elég ahhoz, hogy mindent megtanuljunk ilyen rövid idő alatt.
  • Szintén kérdezzük rá, hogy a reiki tanfolyam ára tartalmazza-e a jegyzet és az oklevél árát, illetve a képzést hol ismerik el?
  • Érdemes információt szereznünk arról, hogy a szemináriumot követően van-e lehetőségünk gyakorolni, kérdezni az oktatótól, ha kérdéseink lennének.
  • Fontos lehet az oktató személyisége is, válasszunk olyan szimpatikus tanárt, akiben megbízunk és úgy érezzük szívesen tanulnánk tőle.
  • Nem utolsó sorban az sem mindegy, hogy a választott reiki iskolának milyen a követelmény rendszere. Milyen feltételeket kell teljesíteni a magasabb fokozatok eléréséhez. Ha mi magunk is tervezzük, hogy egyszer tanítani szeretnénk a reikit, igen fontos, hogy kiváló szakmai háttérrel rendelkezzünk és folyamatosan legyen lehetőségünk továbbképezni magunkat.

Látható, hogy a reiki tanfolyam ára sok tényezőtől függ, így érdemes azokat figyelembe venni és az adott kurzus kiválasztásánál ne csak az ár legyen a legfontosabb szempont.